top of page
Schoolfeest

Schoolfeest

Wat hebben we er een fijn schoolfeest op zitten! De kinderen konden in alle verschillende landen een spelletje spelen, er werd gezongen door het schoolkoor en iedereen kon genieten van een hapje en een drankje. De zon maakt het feest helemaal af!

Pop-up classroom

Pop-up classroom

De klassen van juf Ann, juf Tracy en juf Karen mochten naar de K. Niet om te shoppen maar de pop-up classroom te bezoeken. Daar mochten we heel veel leuke activiteiten rond rond media!

Meerdaagse uitstap in de Warande

Meerdaagse uitstap in de Warande

Met de hele school 3 dagen naar de Warande, dat is 3 volle dagen plezier, vriendschap, herinneringen maken, ... .

Pizza maken

Pizza maken

De klas van juf Carla maakte deze week lekkere pizza's. Mmmmmm...

Naar het toneel in Egypte

Naar het toneel in Egypte

We mochten weer eens op reis! Dit keer leerden we heel wat bij over Egypte. Dankjewel klas van juf Carla om er zo'n leuk toneelstuk van te maken!

Pasen

Pasen

De klas van juf Hilde knutselde leuke paaskuikens. Kijken jullie even mee?

Verkeersweek

Verkeersweek

Deze week staat het verkeersparcours op onze speelplaats. De kinderen kunnen hierop oefenen met de fiets. Leuk hoor!

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand

Het thema van de jeugdboekenmaand was 'Sport en Spel'. Naast het vele lezen, hebben we dus ook bewogen. We luisterden al wandelend naar een verhaal, we maakten een bladwijzer, we gingen voorlezen in andere klassen, we gingen naar de bib, ... .

Bibster

Bibster

De klassen van juf Trui, juf Tracy, juf Ann, juf Katrien, juf Karen en meester Joren mochten voor de jeugdboekenmaand een bezoek brengen aan de bib. We deden er een fijne activiteit!

Alles met de bal

Alles met de bal

De klassen van juf Trui, juf Nancy, juf Carla en meester Joren mochten gaan sporten in de Lange Munte voor 'Alles met de Bal'.

Carnaval

Carnaval

Vrijdag voor de vakantie liepen we mee in de carnavalstoet op Overleie. Daarna vierden we nog verder feest op school. Wat een fijne namiddag!

Doedag Ter Bruyninge

Doedag Ter Bruyninge

Enkele schoolverlaters bezochten de middelbare school Ter Bruyninge. Ze konden daar deelnemen aan een doedag. Het was leuk om al eens te kunnen proeven van de werking van het middelbaar.

Persconferentie Spinrag

Persconferentie Spinrag

Gezien de klassen van juf Ann en juf Karen zo hun best deden tijdens de workshop 'Dromenvanger', werden ze uitgekozen om aan te sluiten bij de persconferentie van Spinrag. Naast een schepen van Kortrijk, mensen van de Schouwburg en de Budascoop en enkele kunstenaars, werden ook enkele leerlingen geïnterviewd. Best wel spannend! Ze hebben dat goed gedaan! Spinrag ziet er alvast veelbelovend uit, dus nog maar eens een oproep om te gaan tijdens de krokusvakantie!

Bezoek aan Zwitserland

Bezoek aan Zwitserland

Na Suriname, Griekenland, Australië en Madagaskar, mochten we op bezoek in Zwitserland. De klas van juf Hilde stelde hun land voor en wat hebben ze dat goed gedaan! Wij hebben in elk geval veel bijgeleerd!

Maria Lichtmis

Maria Lichtmis

De leerlingen van juf Karen bakten pannenkoeken voor de hele school. Zo konden alle leerlingen op Maria Lichtmis genieten van een heerlijke pannenkoek. Daarnaast leerden we ook over 'lichtfeesten' uit andere godsdiensten.

Dromenvanger

Dromenvanger

Tijdens het Sprinrag festival in de krokusvakantie zal de 'Dromenvanger' in Kortrijk logeren. Vanop de Grote Markt zal hij al de dromen van de kinderen roepen. Ook de klassen van juf Ann en juf Karen mochten dromen bedenken, roepen, inspreken, ... . Wat een toneelspelers hebben wij toch! Bent u ook benieuwd? Dan kan je van zondag 11/02 tot zaterdag 17/02 gaan luisteren tussen 13u en 17u. Om 16u45 is er elke dag een groot slotmoment.

Witloofteelt

Witloofteelt

Wij mogen opnieuw groenten kweken met de hele school. We zijn nu al benieuwd hoe onze witloof zal groeien.

Sneeuwpret

Sneeuwpret

Deze morgen mochten we net iets langer buiten blijven. We hadden veel plezier in de sneeuw!

Madagaskar

Madagaskar

In het kader van het thema 'Dol op de wereldbol' mochten we op bezoek naar Madagaskar. De leerlingen uit de klas van juf Ann hebben dat prima gedaan!

Kerstviering

Kerstviering

Kerstmis werd in de Sprong al uitgebreid gevierd in de kerk met een levende kerststal en het schoolkoor. Het kerstverhaal werd gespeeld door de leerlingen uit de klas van juf Karen. Goed gedaan!

Feest van de Sint

Feest van de Sint

Op 6 december kwam de Sint dan toch onverwacht bij ons op bezoek. Ze hadden een groot feest verwacht, maar wij wisten van niets. Op nog geen 2 uur tijd werd er een gigantische show voorbereid. Wat een topfeest!

Zwemmen in Izegem

Zwemmen in Izegem

11 sportieve leerlingen namen deel aan de interscolaire zwemwedstrijd in Izegem. Wat hebben ze het goed gedaan!

Olympische spelen in Griekenland

Olympische spelen in Griekenland

Opnieuw een activiteit binnen het jaarthema 'Dol op de wereldbol'. De klas van juf Eline mocht op hun beurt hun land voorstellen. Zij kozen om de Olympische spelen te organiseren. Wat een sportieve leerlingen hebben wij!

Tekening voor de Sint

Tekening voor de Sint

De klas van juf Lise en juf Mieke maakten mooie tekeningen voor de Sint. Ze mochten deze zelfs gaan posten in de brievenbus van Sinterklaas. Spannend!

Opening 'Brooddoosnodig'

Opening 'Brooddoosnodig'

Gisteren konden we het project 'Brooddoosnodig' feestelijk openen. Vanaf nu krijgen alle leerlingen een koek, een stuk fruit of een tas soep tijdens de speeltijd!

Werken in de tuin

Werken in de tuin

De klas van Ann ging de tuin van haar mama en papa schoonmaken. Wat een mooie samenwerking was dat!

Champignonkwekerij

Champignonkwekerij

De klassen van juf Trui, meester Joren en juf Karen leren over paddenstoelen. Zij mochten donderdag naar de champignonkwekerij in Ingelmunster. Ze hebben er veel gezien, gehoord en geproefd!

Halloween

Halloween

Er werden heel wat Halloweenfeestjes gehouden in onze school. Kijken jullie even mee?

Surinaamse markt

Surinaamse markt

Binnen het jaarthema 'Dol op de wereldbol' zullen alle klassen hun land voorstellen aan alle leerlingen van de school. De klas van juf Karen mocht de spits afbijten. Zij stelden hun land voor tijdens hun Surinaamse markt. Wat hebben ze dat goed gedaan!

Park- en bosspelen

Park- en bosspelen

De klassen van juf Katrien, juf Stefanie en juf Karen namen deel aan de park- en bosspelen van Moev in de Warande. Het was een sportieve, fijne en gezonde namiddag.

Dag van de jeugdbeweging

Dag van de jeugdbeweging

Vrijdag 20 oktober was het dag van de jeugdbeweging. Een dag waarop leerlingen (en juffen) hun uniform met trots mogen dragen.

Op boerderijbezoek

Op boerderijbezoek

De klas van meester Joren ging vrijdag naar de boerderij van boer Chris. Ze kregen er gezelschap van kippen, geitjes en alpaca's.

Champignonkweek

Champignonkweek

Verschillende klassen krijgen de kans om paddenstoelen te kweken.

Dag van de Sportclub

Dag van de Sportclub

De kinderen mochten op woensdag 27 oktober met trots hun sportkledij aandoen!

Veldloop

Veldloop

Op woensdagmiddag gingen sommige kinderen gaan lopen in Zwevegem. Proficiat aan de lopers!

Startviering

Startviering

Ook in de kerk werd het begin van het schooljaar gevierd, alles in het thema 'Dol op de wereldbol'.

Bruggenloop

Bruggenloop

Ook dit jaar liepen er opnieuw heel wat enthousiaste leerlingen mee met de Bruggenloop. Een dikke proficiat aan alle lopers!

Septemberdrukte

Septemberdrukte

We zijn er aan begonnen! In alle klassen werd er kennisgemaakt, gewerkt, een beetje gespeeld in de laatste zonnestralen, ... .

Eerste schooldag

Eerste schooldag

Het was een natte eerste schooldag dit jaar! Maar we lieten de regen niet aan ons hart komen, en vlogen er weer in met het thema 'Dol op de wereldbol'.

bottom of page