Bruggenloop 18 september

Bruggenloop 18 september

Wist je dat we heel veel sportieve leerlingen hebben in De Sprong? Op deze loopwedstrijd gaven de leerlingen het beste van zichzelf. Een hele dikke proficiat voor deze prestatie. Jullie medaille is dubbel en dik verdiend!

We rollen het nieuwe schooljaar in

We rollen het nieuwe schooljaar in

Eerste schooldag van het schooljaar 22-23. Alles stond in het teken van ballen. Onze leerlingen voerden allerlei opdrachten uit om samen een koker vol ballen te kunnen vullen. Ze voelden zich al snel op hun gemak.

Feest voor de Sint

Feest voor de Sint

Het feest van de Sint zag er dit jaar een beetje anders uit. De Sint had n.l. corona en moest dus in quarantaine. Gelukkig hield ons dat niet tegen om zijn verjaardagscadeautjes te maken (u hoort het goed, de Sint wilde zelf ook wel eens pakjes voor zijn verjaardag). Meester Piet bracht de pakjes naar de Sint en via een online-meeting konden we de Sint toch nog eens zien.

Bosdag

Bosdag

Met de hele school trokken we weer naar het bos. Sommigen onder ons gingen met de fiets, anderen met de bus. Wat hebben de fietsers dat goed gedaan! In de voormiddag maakten we een wandeling door het bos en moesten we enkele opdrachten met de klas volbrengen. In de namiddag speelden we een heel groot spel met de hele klas. Het was een fijne dag!

Bruggenloop

Bruggenloop

Op 19 september was er opnieuw een Bruggenloop. Ook de kinderen van de Sprong waren weer met veel aanwezig. Wat hebben we allemaal goed gelopen. Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Eerste schooldag

Eerste schooldag

1 september was dit jaar net dat tikkeltje specialer dan anders. Na een deugddoende vakantie konden we met zijn allen weer naar school. Voor juf Els was dit een extra spannende dag. Zij zal niet langer juf Els zijn, maar wordt mevrouw Els. We hebben het jaar in elk geval goed ingezet! 'Het ga je HOED' mevrouw Els, 'zet hem maar op'!

Mevrouw Hilde in Petit Paris

Mevrouw Hilde in Petit Paris

Mevrouw Hilde gaat binnenkort met pensioen... Dit moest gevierd worden ! Voor één dag werd onze school "Petit Paris". Mevrouw kon vrijdag in elke klas genieten van een stukje Parijs.

Klas H onthult hun Lachvriend

Klas H onthult hun Lachvriend

Wat een knappe uitvinding ! En wat een resultaat ! Klas H werkte, samen met De Lage Kouter en de Howest , een gans schooljaar aan "De Lachvriend". Een machine die je weer blij maakt als je het even lastig hebt. Klik en geniet van het filmpje !

Juf Marijke met pensioen

Juf Marijke met pensioen

Vrijdag 30 april was de allerlaatste werkdag van juf Marijke. Dat moest gevierd worden natuurlijk. Wist je dat ze zelfs werd begeleid door 5 stoere bodyguards ?Nadat juf Marijke aan de hand van haar BLIO-rooster alle klassen had bezocht, was het tijd voor aperitief voor iedereen! Lieve juf Marijke, niks moet niksen mag en dat mag vanaf nu elke dag. Geniet nu maar volop van je pensioen !

Halloween-natuurdag

Halloween-natuurdag

Wat een plezier om zoveel lachende gezichten te zien ! Tijdens ons halloweenspel kregen de leerlingen allerlei opdrachten. Groentengeraamtes ontwerpen, wormenbak maken, griezelfilmpjes bekijken, herfstmateriaal verzamelen, ... Ze brachten alle opdrachten tot een goed einde. Ook het lunchen in de klas was supergezellig !

Dikke Truiendag

Dikke Truiendag

Op dinsdag 11 februari was het Dikke Truiendag. Traditiegetrouw zetten we dan de chauffage een beetje lager. Dat is goed voor het milieu. Om toch goed warm te blijven, werden er allerlei doe-opdrachten aangeboden. Er waren zoekopdrachten, estafettes,knutselactiviteiten, fietsparcours, gezelschapsspelen en nog veel meer. De kinderen kregen het natuurlijk ook warm door lekkere warme chocomelk te drinken.

Gedichtenweek

Gedichtenweek

Wist je dat onze leerlingen enorm mooie gedichten kunnen schrijven ? Zo mooi dat we er een echt boek zullen van maken ! De leerlingen leerden ook zélf een boek inbinden. Niet gemakkelijk hoor, maar zoveel mooie prachtexemplaren!

De Warmste Week

De Warmste Week

Onze school besloot om dit jaar te springen voor het goede doel Ajko! En dit op trampolines voor 24 uur lang! Daarnaast werden ook kunstwerkjes van onze kinderen verkocht. Onze actie was een groot succes! We hielden het vol tot 23 u! Ook bij de mensen van Studio Brussel sprongen we in het oog. We mochten onze actie komen uitleggen op hun podium. Er was zelfs een verrassingsact met Peter Vandeveire! En vol trots mogen we verklappen dat onze actie 2700 euro op bracht!

Sinterklaas op bezoek

Sinterklaas op bezoek

Dit jaar had de Sint een groot probleem. Hij was dringend op zoek naar nieuwe, jongere pieten. Gelukkig zijn er in De Sprong heel wat 'pieten-kandidaten' die heel wat in hun mars hebben. Onze leerlingen zijn nu wel nog wat te jong om zwarte piet te worden, maar werden allemaal beloond met een pietendiploma !

Klas H opent een Sprongbar

Klas H opent een Sprongbar

De klas van juf Trui heeft ons flink verwend. Ze maakten voor de ganse school heerlijke gezonde fruitsap ! Vers geperste fruitsap met appelblokjes én een blaadje munt. Hmmm... Dank je wel klas H !

De Sprong op de Bruggenloop

De Sprong op de Bruggenloop

Op 15 september was De Sprong weer goed vertegenwoordigd op de Bruggenloop ! Het weer zat goed en de sfeer was top ! Iedereen gaf het beste van zichzelf ! Prachtig om te zien ! We willen ook graag iedereen bedanken die meehielp om de waterbedeling zo vlot te laten verlopen.

Fit en gezond in De Sprong

Fit en gezond in De Sprong

Op de eerste schooldag alleen maar blije gezichten ! Het is altijd fijn om de vrienden, meesters en juffen terug te zien.Dit jaar willen we er een fit en gezond schooljaar van maken. Samen met Doki, de draak, zetten we daarom ons schooljaar in met gezonde, fitte opdrachten.

De Sprong in the Far West

De Sprong in the Far West

Op 5 mei hielden we ons jaarlijks schoolfeest, in echte westernstijl. Onze leerlingen, verkleed als echte indianen of cowboys/-girls gaven het beste van zichzelf. Er waren prachtige prijzen te winnen. De kinderen konden hun hart ophalen op de spelenmarkt waar ze zich konden schminken, lassowerpen, schieten met een waterkanon, springen op het springkasteel... Er waren alleen maar blije gezichten te zien. En dat alleen al gaf ons, ondanks het eerder fris weertje, een warm gevoel!

Pyjamadag Bednet

Pyjamadag Bednet

Op 15 maart was het nationale pyjamadag. Die dag steunden we met z'n alle de zieke kinderen die niet naar school kunnen komen wegens een langdurige ziekte. Door deze mooie foto's steken we hen een hart onder de riem.

doe-dag Lage Kouter

doe-dag Lage Kouter

Voor veel schoolverlaters is de doedag een dag om naar uit te kijken. Ze maken kennis met verschillende richtingen uit het middelbaar. Er is keuze uit bakkersgast, grootkeukenmedewerker, hoeklasser, interieurbouwer, kappersmedewerker, metselaar, winkelhulp, logistiek medewerker, schilder-decorateur. Van elke richting was een workshop waar ze aan konden deelnemen. Een enthousiaste groep, zo te zien !

Kwiek-beweegroute in Kortrijk

Kwiek-beweegroute in Kortrijk

Wat doe je als het zwembad 2 weken gesloten is wegens grote poetsbeurt ? Dan ga je op stap met de ganse klas doorheen Kortrijk natuurlijk !! Wist je dat er zelfs heel dichtbij een hele 'beweegroute' is uitgestippeld. Dé gelegenheid om dit eens met z'n allen uit te proberen !

Sneeuwpret

Sneeuwpret

De voorbije weken waren fantastisch !!! Dankzij een dik sneeuwtapijt konden de kinderen heerlijk ravotten. We maakten prachtige sneeuwengelen en sneeuwmannen. Bouwden iglo's en sneeuwhuizen als echte Inuïten. Zelfs voetbal in de sneeuw mocht niet ontbreken !

Sinterklaas op bezoek !

Sinterklaas op bezoek !

Wat een avontuur ! We moesten, met de hulp van de politie, de pakjes terugvinden die snoeppiet verstopt had. Daarbij kregen we ook een opdracht. Iemand moest de sint verwelkomen, er werd een mandala geknutseld, een snoeptaart gemaakt, een lied gezongen, straffen bedacht voor de snoeppiet, een stripverhaal verzonnen, een kwis georganiseerd... De Sint was in de wolken !! En wij ook !

Schoolfeest

Schoolfeest

Te land, ter zee en in de lucht. Dit was het thema van ons schoolfeest. Het optreden ging van start met een parade van zelfgemaakte voertuigen. De dansjes waren prachtig ! Iedereen gaf het beste van zichzelf. Na het optreden ging de spelenmarkt open. De kinderen konden zich uitleven op een prachtig springkasteel, konden knutselen, eendjes vissen, zich laten schminken... Er was dit jaar zelfs een echt go-carsparcours ! Het schoolfeest was een groot succes !

Museum X

Museum X

De voorbije weken hadden we een echt museum in onze school. De leerlingen van juf Karen en juf Trui leerden alles over Overleie en de bekende personen die er woonden. Ze verwerkten hun kennis in het realiseren van een echt museum, met leuke doe-opdrachten. Zo kwamen we van alles te weten over Overleie, ook over Johnny Turbo, Lucky Luke, de verschillende bruggen... Heel knap gedaan !

Pyjamadag voor Bednet

Pyjamadag voor Bednet

Vrijdag 9 maart was het nationale pyjamadag van Bednet. Ook bij ons op school kwamen heel veel kinderen en juffen/meesters in pyjama naar school uit solidariteit met de zieke kinderen die niet naar school kunnen. De pyjamaklasfoto's vind je ook op de website van Bednet. Daar kan op gestemd worden voor leuke prijzen. Doen ? www.bednet.be/pyjamadag

Dikke truiendag

Dikke truiendag

Op dinsdag 6 februari was het dikke truiendag. Ook onze school deed eraan mee. Door allerlei opdrachten op te lossen probeerden de leerlingen meer groen te krijgen op school. Er werden groene bloemen geplooid, penalties gescoord, uno gespeeld, groene duploblokjes ontdooid... Een heel geslaagde activiteit dat beloond werd met warme chocomelk.

Onze nieuwe boot

Onze nieuwe boot

We kregen van de serviceclub Kiwanis deze mooie boot cadeau. Op de boot kunnen onze leerlingen op de bankjes zitten, klimmen,... Hartelijk dank voor deze mooie gift ! We zullen er goed zorg voor dragen.

Gedichtenweek

Gedichtenweek

Tijdens de gedichtenweek viel er bij ons heel wat te beleven. We konden gedichten vissen uit de gedichtensoep, genoten van prachtige 'trap'gedichten en gingen op zoek naar de gedichtendoosjes van elke klas. Er werden deze week heel veel gedichten gelezen, geschreven, voorgedragen én uitgebeeld !

De Sint op bezoek

De Sint op bezoek

Een hele week lang had Sinterklaas gebruik gemaakt van een kamertje op onze school... Maar op vrijdag 1 december, de dag dat hij bij ons op bezoek zou komen, had hij zich overslapen !! Gelukkig kon hij zich supersnel klaarmaken en kon het echte feest nu echt beginnen ! Onze dansjes, liedjes, knutselwerkjes werden beloond door een feestelijk ontbijt, veel chocolade en picknicken. Dank u Sinterklaas ! Tot volgend jaar !

Grote Voorleesdag 2017

Grote Voorleesdag 2017

Op donderdag 23 november hielden wij in De Sprong de Grote Voorleesdag. Koning Philip kwam bij ons jammer genoeg niet voorlezen, maar wij hadden toch veel enthousiaste ouders die dit wél deden. Een gemeende dank je wel in naam van de kinderen en het ganse team.

Bosdag

Bosdag

Op donderdag 26 oktober vertrokken we met zijn allen naar het kluisbos. We deden er allerlei opdrachten rond kampioenen. Wie is kampioen in het camoufleren ? Wie is kampioen in landschaps-art? Na de picknick hielden we een superleuk bosspel, met echte boswachters en een échte heks !!

Bruggenloop

Bruggenloop

Ook dit jaar was De Sprong goed vertegenwoordigd op de Bruggenloop. De kinderen tot 8 jaar liepen 300m, de grotere liepen 1200m. Iedereen deed superhard zijn best en werd beloond met een medaille! Juf Mie en Juf Nancy liepen mee met de 5 km, juf Barbara deed zelfs de 10 km! Dikke proficiat voor jullie prestaties ! Nog een speciale dank aan alle leerkrachten, ouders en sympathisanten bij het helpen tijdens de waterbedeling !

Eerste schooldag

Eerste schooldag

Op de eerste schooldag werden alle ouders en kinderen verwelkomd door matrozen en de kapitein van ons schoolschip. Dit jaar maken we, met de ganse school, een grote tocht. Iedereen is welkom op onze boot. We wensen dan ook alle leerlingen dit jaar een goede vaart !

Atletieknamiddag in Brugge

Atletieknamiddag in Brugge

Zoals ieder jaar gaan heel wat leerlingen mee naar de atletiekwedstrijd in Brugge. De leerlingen nemen er deel aan 3 disciplines : 60 m spurt, 200m lopen en balwerpen of verspringen. Hun inzet was super en werd daarom beloond met een medaille ! Proficiat allemaal !!!

Sportdag in de Gavers

Sportdag in de Gavers

Tijdens onze sportdag in de Gavers op 18 mei, mochten we proeven van heel wat verschillende sporten. Er waren leerlingen die konden muurklimmen, schermen, paardrijden, kajakken, dansen, ... Een superleuke dag ! Iedereen was dolenthousiast ! Dit doen we volgend jaar zeker opnieuw !

Schoolfeest op Overleie

Schoolfeest op Overleie

Dit jaar was er bij ons op school de grote prijsuitreiking van "De Gouden Sprong". Heel wat bekende personen waren aanwezig om een prijs te overhandigen. Alle kinderen gaven het beste van zichzelf ! Naast het spectaculaire optreden was er ook mogelijkheid om te eten en te drinken. We hadden dit jaar zelfs madame Soleil op bezoek om de toekomst te voorspellen. De kinderen konden genieten van leuke spelletjes.

Werelddag op Overleie

Werelddag op Overleie

Op 31 maart was er heel wat te doen op onze school. In de voormiddag konden de kinderen genieten van verschillende workshops rond koken, knutselen en dans. In de namiddag mochten we sommige ouders én de kinderen en leerkrachten van Sint-Jan verwelkomen. We speelden samen een wereldspel. Leuk om elkaar op die manier al een beetje te leren kennen.

Sammy Pet op Overleie

Sammy Pet op Overleie

De Sprong heeft, samen met honderd andere scholen, op 31 maart de 'Sammy Pet' gedanst. Via deze dans worden kinderen gestimuleerd om, op een leuke melodie, te bewegen. Dansen geeft plezier aan bewegen, is goed voor ieders conditie, bevordert het groepsgevoel en draagt bij tot een positief schoolklimaat. En dit is duidelijk te zien op bijhorend filmpje.

Het Grote Sprongboek van Overleie

Het Grote Sprongboek van Overleie

Trots zijn we op ons Grote Sprongboek ! Elke klas maakte tijdens de jeugdboekenmaand een verwerking van het boek dat in de klas gelezen of besproken werd. Stuk voor stuk prachtexemplaren !

Jeugdboekenmaand in Overleie

Jeugdboekenmaand in Overleie

De jeugdboekenmaand in maart ging ook bij ons op school niet zomaar voorbij. Er werd natuurlijk heel veel voorgelezen. Leerkrachten aan leerlingen, oudere aan jongere leerlingen... Daarnaast gingen sommige klassen op bezoek naar de stadsbibliotheek en werd er gewerkt aan ons Grote Sprongboek...

Decorbouw voor schoolfeest St-Jan

Decorbouw voor schoolfeest St-Jan

Het schoolfeest van De Sprong St Jan komt er weer aan. Op 13 mei veranderen ze de locatie in een sprookjesbos.. De wondere wereld van DE SPRONG.

St-Jan bezoekt Rhizo

St-Jan bezoekt Rhizo

De schoolverlaters maken binnenkort hun schoolkeuze. De Sprong St Jan ging verschillende scholen bezoeken, zodat de leerlingen van verschillende richtingen konden proeven.

Dikke truiendag op Overleie

Dikke truiendag op Overleie

Op dikke truiendag zetten we de chauffage een stuk lager. We proberen de kinderen bewust te maken om goed voor het milieu te zorgen. De leerlingen moesten foute foto's zoeken en zo het ijs terug laten aangroeien. Pas dan was de pinguin opnieuw tevreden. Volgende week zullen we verder werken voor een beter klimaat, zodat al onze 'zwarte' wolken opnieuw 'wit' worden.

Valentijn, ook op Overleie

Valentijn, ook op Overleie

Deze week vierden we Valentijn.. Op die dag geven we alle mensen die we graag zien wat extra aandacht. We willen alle mensen op die manier een hart onder de riem steken.

Gedichtenweek humor op Overleie

Gedichtenweek humor op Overleie

De voorbije week werden de kinderen ondergedompeld in de wereld van de poëzie. De gedichtenweek werd dan ook feestelijk afgesloten met een heuse zoektocht door de school. Er werden verschillende gedichten verzameld waarmee de kinderen een zin of een woord moesten vormen.

Vaarwel lieve Ousmane...

Vaarwel lieve Ousmane...

In de kerstvakantie namen we afscheid van Ousmane uit de klas van juf Nancy. Ousmane was 11 jaar. Hij leeft verder in ons hart en onze herinneringen.

Sinterklaas op Sint-Jan

Sinterklaas op Sint-Jan

Op 2 december kwam de sint met zijn pieten langs op onze school. De sint had zich overslapen, waardoor we in de voormiddag enkel zwarte pieten mochten verwelkomen. We mochten met een deathride vanuit het raam naar beneden glijden. In de namiddag zijn we de sint dan toch maar gaan wakker maken uit zijn caravan, om voor hem te kunnen optreden in het Sint-Janshuis.

Sint op bezoek op Overleie

Sint op bezoek op Overleie

Ramp, o ramp... Sint zit opgesloten in het klooster en Piet is weg met de sleutel ! Gelukkig waren er heel wat kinderen bereid om de zoektocht aan te vatten. In een mum van tijd konden we de Sint bevrijden. En toen kon het feest pas écht beginnen !

Voorleesweek op Overleie

Voorleesweek op Overleie

Dit jaar hadden we naast onze jaarlijkse voorleesweek ook een Grote Voorleesdag. Op die dag kwamen er heel wat (groot)ouders voorlezen in de klas van hun (klein)kind.

Dag van de ouder op Overleie

Dag van de ouder op Overleie

Ook wij wilden onze ouders op deze 'dag van de ouder' eens extra in de watten leggen. Een mobiele koffiebar verwende hen met koffie of chocomelk. De ouders konden ook samen met hun kind op de foto.

Bosdag op Overleie

Bosdag op Overleie

Op 18 oktober gingen we met z'n allen naar het Astridpark. We werden verdeeld in klasdoorbroken groepen. We gingen op zoek naar enveloppes met opdrachten. Dit varieerde van blindemannetje, een spinnenweb maken, je naam maken met natuurlijk materiaal... Een superleuke namiddag !

De Sprong Overleie maakt reclame

De Sprong Overleie maakt reclame

Hoe kan er beter reclame gemaakt worden dan de kinderen zélf te laten vertellen hoe leuk het is op onze school! Ilham, Chelsy, Kyara en Ewout zijn alvast superenthousiast !

'Saved by the bell' door Sint-Jan

'Saved by the bell' door Sint-Jan

Op 5 oktober deden we met onze school mee aan de actie ‘Saved by the bell’. We stonden er die dag even bij stil dat er in de wereld veel kinderen zijn die niet het geluk hebben om naar school te mogen. Daarom lieten we die dag de bel extra lang rinkelen !

Strapdag op Sint-Jan

Strapdag op Sint-Jan

Op 16 september namen we met onze school deel aan de nationale STRAPdag (stappen en trappen). De straat werd afgezet en alle kinderen mochten naar hartenlust spelen met hun meegebrachte 'wieltjes'. De lessen moesten plaatsmaken voor activiteiten rond verkeer en we sloten de dag af met een ren-je-rot verkeersquiz en de STRAPdans !

Bruggenloop op Overleie

Bruggenloop op Overleie

Zoals ieder jaar doen we met een groot aantal kinderen én juffen mee met de Bruggenloop. De kinderen tot en met 8 jaar lopen 300m, de grotere 1200m. Iedereen deed superhard zijn best. We hadden zelfs 3 winnaars !! Daarna waren de volwassenen aan de beurt. Zij liepen 5 of 10 km. Ook onze juf Nancy en juf Barbara waren van de partij. De andere leerkrachten van De Sprong zorgden voor de waterbedeling. Proficiat aan alle lopers en helpers !!

Eerste schooldag op Overleie

Eerste schooldag op Overleie

We namen in onze school een vliegende start. Alle leerlingen en ouders werden verwelkomd door de hostessen, de stewart en de piloot. De boekentassen werden gescand, het paspoort ingevuld. Met hun boardingpass stapte iedereen het vliegtuig op. Klaar om erin te vliegen...

Buda's hart on the move

Buda's hart on the move

Op 2 september gingen alle kinderen van Overleie samen op stap met de bewoners van het zorghotel H.Hart. Het motto van deze activiteit was om samen 'eenvoudig te bewegen'. We maakten een wandeling op Buda-eiland en stopten af en toe om kleine bewegingsoefeningen te doen. Iedereen genoot, jong en oud !

Fietsweek op Sint-Jan

Fietsweek op Sint-Jan

Door de hevige regen werd de fietsrit een autorit naar Ieper. Daar legden PE 07 en 08 heel wat kilometers te voet af. Gelukkig konden ze wél fietsen naar de Groene Long, het Vlasmuseum, de bowling, … . Het allerleukste waren de 2 overnachtingen bij juf Anne-Sophie en in de school. Superweek!

Vrij podium op Overleie

Vrij podium op Overleie

Zoals gewoonlijk sluiten we ons schooljaar af met een vrij podium. Alle leerlingen krijgen de kans om op te treden. Er werd gezongen, gedanst... alleen of in groep.

Eerste schooldag op Sint-Jan

Eerste schooldag op Sint-Jan

De eerste schooldag in Sint-Jan. We starten de dag met de openingsceremonie van onze Olympische Spelen. Nadien verlieten de ouders de school en hadden de klassen verschillende opdrachten uit te voeren. Proficiat aan de klassen die in de prijzen vielen !

Atletieknamiddag in Brugge

Atletieknamiddag in Brugge

Sint-Jan en Overleie, samen naar de atletiek... Alle kinderen gaven het beste van zichzelf. Ze moesten 60 m spurten, 200m lopen en balwerpen of verspringen. Iedereen deed superhard zijn best en werd daarom beloond met een medaille ! Proficiat !!

Pensioenviering op Sint-Jan

Pensioenviering op Sint-Jan

Juf Leen, meester Rudy en meester Bernard gaan eind dit schooljaar op pensioen. Ze werden door de hele school in de bloemetjes gezet met een heus ontbijt en een toffe quiz. Ze trakteerden ons allemaal op een ijsje. Heel hartelijk bedankt! Het gaat jullie heel goed.

Sportdag op Overleie

Sportdag op Overleie

De Sprong Overleie hield donderdag 26 mei hun sportdag in De Gavers. De kinderen konden er kiezen uit verschillende sportactiviteiten zoals boogschieten, maxitrampoline, mountainbike, kajak, zumba,... Voor iedereen wat wils dus. Een zalige dag!

Schoolreis Sint-Jan

Schoolreis Sint-Jan

Met PE 01, 02, 04 en 05 genoten we op vrijdag 17 juni van een fantastische dag in Bellewaerde. De vele regenvlagen konden ons enthousiasme niet stuk krijgen.

Beroepenweek op Sint-Jan

Beroepenweek op Sint-Jan

Tijdens de alternatieve week maakten PE 04 en 05 kennis met verschillende beroepen. Na al hun bezoekjes en activiteiten worden ze later misschien wel politie, brandweer, slager, EHBO-helper, acteur, helper in een dierenasiel of bloemenexpert… Heel interessant en boeiend!

Schoolfeest op Sint-Jan

Schoolfeest op Sint-Jan

Professor Kiekens bracht ons een bezoek in zijn speciale auto. Met zijn spookmachine en onze robotdansjes probeerden we spoken weg te jagen. Uiteindelijk slaagde enkel de Zombiemachine van PE 05 daarin.

Schoolfeest op Overleie

Schoolfeest op Overleie

Op zondag 22 mei was er "Shwong in de Sprong". Dit jaar kozen we om te dansen op volkse muziek. Niet alleen de kinderen, ook de ouders en de juffen strekten enthousiast de beentjes. De regen kon ons alleszins niet tegenhouden!

De Sprong leeft mee...

De Sprong leeft mee...

Als één groep, ongeacht het geloof of culturele achtergrond, samen een vredesteken maken, een minuut stilte houden... Ook wij leven mee met de slachtoffers in Brussel. We zeggen neen tegen terreur.

My machine op Sint-Jan

My machine op Sint-Jan

Heel het schooljaar werkte de klas van juf Karen (PE 05) aan een machine die enge monsters kan verjagen. Het resulteerde in een zombiemachine, waarvan de hersenen konden oplichten. De machine werd voor het eerst getoond op het schoolfeest.

Dikke truiendag op Overleie

Dikke truiendag op Overleie

Op die dag werd de chauffage een paar graden lager gezet. We probeerden toch warm te houden door samen allerlei opdrachten uit te voeren...

Talenteneilanden op Sint-Jan

Talenteneilanden op Sint-Jan

Tijdens de themaweek gingen alle kinderen op zoek naar hun talenten aan de hand van 9 talenteilanden: beweegeiland, beeldeiland, wereldeiland, taaleiland, denkeiland, fijneiland, durf- en wileiland, sameneiland en muziekeiland. Op elk eiland konden ze leuke opdrachten doen.

Daar is de lente!

Daar is de lente!

In maart konden we reeds genieten van een aantal dagen met stralende zon. Dat deden onze leerlingen dan ook met veel plezier !

Alles met de bal

Alles met de bal

De klassen van juf Nancy, juf Griet en juf Trui genoten volop van een namiddag sport en spel in sportzaal de Lange Munte.

Vogelshow op Overleie

Vogelshow op Overleie

De opa van Shelsey uit de klas van juf Nancy heeft verschillende roofvogels. Hij vond het fijn om een echte roofvogelshow op te voeren in onze school. Een echte sensatie voor alle leerlingen !

Spelletjesnamiddag op Overleie

Spelletjesnamiddag op Overleie

Op dinsdag 17 november ging onze eerste spelletjesnamiddag door. Alle ouders en grootouders werden op school uitgenodigd op de koffie en om te komen spelen met hun (klein)kind.

Gedichtendag op Overleie

Gedichtendag op Overleie

Thema herinneringen. Dit jaar mochten we voorwerpen meebrengen en daarover vertellen.

Sintfeest op Sint-Jan

Sintfeest op Sint-Jan

Op 4 december kwam de sint op bezoek naar onze school. Helaas had zijn zwarte piet heel veel tandpijn en durfde hij niet naar de tandarts. Gelukkig konden wij hem helpen om zijn angsten te overwinnen.

Bezoek aan de boomgaard

Bezoek aan de boomgaard

Op dinsdag 20 oktober trokken de kinderen van de klas van juf Carla, juf Hilde en juf Bea naar de boomgaard. Ze mochten er appels plukken, appels wassen, appelsap maken én drinken.

De Sint op Overleie

De Sint op Overleie

De Sprong Overleie mocht van de Sint naar ‘Ay Ramon’ gaan kijken. Als bedanking maakten ook wij filmpjes voor Sinterklaas. Kijk en geniet !!